Pielmieni


Pierożki pielmieni

autor Wojciech Nowicki
Pierożki pielmieni

Pierożki pielmieni - składniki:


Pierożki pielmieni - sposób przygotowania: Zagnieć ciasto z mąki, soli, jajek i wody. Przykryj ściereczką i odstaw na 30-40 minut. Przygotuj farsz: mięso i cebule dwa razy przepuść przez maszynkę do mięsa, dopraw solą i pieprzem. Dodaj tyle wody, by masa była rzadsza niż na kotlety mielone. Ciasto rozwałkuj najcieniej, jak potrafisz, powycinaj małe krążki i na każdym ułóż kulkę farszu. Posklejaj brzegi pierożków i wstaw je do lodówki, aby ciasto stwardniało. Gotuj w osolonej wrzącej wodzie, aż wypłyną na wierzch (ok 10 min). Podawaj od razu ze stopionym masłem lub śmietaną.

AKADEMIA SMAKU odwiedziła CAFE KRYM w Łodzi
Pielmieni w krymskim wykonaniu to całkiem nowe doznania kulinarne.
Przyznajemy zespołowi 10 punktów na 10 możliwych.






Cafe-Bistro „Krym” znajduje się w Łodzi przy ulicy Gdańskiej 47/49 na terenie byłej fabryki wstążek i koronek Rudolfa Kellera na parterze pięknie odrestaurowanego budynku pofabrycznego, który należy do biurowców firmy Business House .



Komentarze:


Imię:

Treść komentarza:

Wybierz swój avatar:

Anonim Pan Pani Chłopiec Dziewczynka Geek Żartowniś Luzak Złośnik Zagubiony

Przepisz kod:


Dodaj komentarz